• - گردآوري و بررسي اطلاعات،آمار، نقشه ها ، تصاوير ماهواره اي و هوايي مورد نياز ،
  • بررسي کليه مطالعات انجام شده مشابه در داخل کشورو در کشورهاي پيشرفته و در حال پيشرفت بر اساس منطقه مورد نظر و سازمان هاي معتبر نظير EPA ، USGS و SSSA
  • جمع آوري آمار و اطلاعات مراکز جمعيتي شامل: موقعيت مکاني و مشخصات عمومي، جمعيت، تاسيسات زيربنايي، ميزان مصرف آب، حجم فاضلاب و پسماند توليدي، محل دفن پسماندها يا دورريزي و رواناب شهري، گرد و غبار  و معرفي نوع آلاينده هاي شاخص جهت اندازه گيري
  • جمع آوري آمار و اطلاعات مراکز صنعتي، توليدي و خدماتي شامل: موقعيت مکاني، مشخصات کلي واحد، حجم فاضلاب و پسماند توليدي، محل دفن پسماندها يا دورريزي، محلهاي ذخيره، توزيع و پخش فراورده هاي نفتي، صنايع وابسته به کشاورزي، گرد و غبار و معرفي نوع آلاينده هاي شاخص جهت اندازه گيري
  • توليد لايه هاي اطلاعاتي توپوگرافي،    راه، آبراهه، روستا، زمين شناسي، گسل، کاربري و پوشش اراضي، شيب، جهت شيب، طبقات ارتفاعي و چاپ به صورت نقشه هاي کاربردي .


ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 14 آذر 1392برچسب:جی ای اس,آر اس,RS,GIS,مقالات GIS @ RS, | 10:5 | نویسنده : محسن قبادی بفراجرد |

GPSیعنی سیستم موقعیت یاب جهانی این سیستم تشکیل شده است از یک شبکه 24 ماهواره ای در مدار زمین که توسط وزارت دفاع دولت آمریکا پشتیبانی میشود.
هـدف اصـلی و اولـیـه از طـراحـی GPS ، اهـداف نـظامـی بـوده امـا از ســال 1980 به بـعــد بـرای اسـتـفاده های غــیر نـــــظامی نیز در دسترس قرار گرفت. GPS در تمام شرایط بصورت 24 ساعت در شبانه روز و در تمام دنیا قابل استفاده می باشد . و هیچ گونه بهائی بابت این خدمات اخذ نمی شود.

 



ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 14 آذر 1392برچسب:جی ای اس,آر اس,RS,GIS,مقالات GIS @ RS, | 2:21 | نویسنده : محسن قبادی بفراجرد |

RSیا سنجش از دور (Remote Sensing)، علم، هنر و فنآوري اخذ مشاهدات از منابع طبيعي و انساني سطح زمين از راه دور بدون تماس فيزيكي با آنها بوسيله انواع سنجنده ها، پروسه و پردازش مشاهدات توسط سخت افزار و نرم افزارهاي ويژه و بكارگيري نتايج با اهداف مختلف را سنجش از دور گويند. سنجش از دور با اختراع هواپیما متولد شد و دستیابی بشر به فضا، انقلاب دیجیتال و تحول در افزایش کارآیی انواع سنجنده‌ها نیز این علم را دچار یک جهش بسیار بزرگ کرد.

داده هاي سنجش از دور به دليل رقومي بودن، يكپارچه و وسيع بودن، سهل الوصول بودن، تنوع طيفي، تهيه پوشش هاي تكراري و ارزان بودن، درمقايسه با ساير روشهاي گردآوري اطلاعات از قابليت هاي ويژه اي برخوردار است كه امروزه عامل نخستين در مطالعه سطح زمين و عوامل تشكيل دهنده آن محسوب شده وسيستم هاي اطلاعات جغرافيايي و سيستم هاي پردازش داده های ماهواره اي با استفاده از اين قابليت ها طراحي و تهيه شده است.

كاربرد هاي مهم سنجش از دور:

الف) مطالعه تغييرات دوره اي

ب) مطالعات زمين شناسي

ج) مطالعات كشاورزي وجنگلي

د) مطالعات منابع آب

ح) مطالعات دريايي

و) مطالعه بلاياي طبيعي و ... 

 



تاريخ : پنج شنبه 14 آذر 1392برچسب:جی ای اس,آر اس,RS,GIS,مقالات GIS @ RS, | 2:20 | نویسنده : محسن قبادی بفراجرد |

در سال 1972 اولين سري ماهواره هاي لندست با دوربين و سنجنده هاي RBV ، MSS و TM در چهار و هفت باند توسط ايالات متحده آمريكا در مدار زمين قرار گرفته و تصاوير حاصله در اختيار هزاران محقق قرار داده شد. از اين مرحله كه تصويربرداري از حالت آنالوگ خارج و بصورت رقومي درآمد، دريچه اي جديد براي پردازش تصاوير و نهايتاً تعبير و تفسير آنها به روي بشر گشوده شد.
شوروي سابق كه در بهره برداري از ماهواره هاي تصويربرداري بصورت آنالوگ سابقه ديرينه‌اي داشت با پرتاب سري ماهواره‌هاي كاسموس در پي تصويربرداري بصورت رقومي برآمد و بدين ترتيب بطور اعجاب انگيزي صحنه رقابت براي ساير ملل فراهم شد.
فرانسه در سال 1986 اولين سري ماهواره هاي spot را با قدرت تفكيك 10 و 20 متر (درسه باند) و هندوستان سري ماهواره هاي IRS را در سال 1988، ژاپن سري ماهواره هاي MOS را در سال 1990، آژانس فضايي اروپا سري ماهواره هاي ERS را در سال 1991 و كانادا سري ماهواره هاي Radar-Sat را در سال 1995 در مدار زمين قرار دادند.
اكنون بسياري از كشورهاي جهان با درك اهميت دستيابي به تكنولوژي هاي فضايي جهت بهره برداري‌هاي صلح آميز از منابع زمين و حفظ امنيت ملي خود به طرق گوناگون اقدام نموده و به موفقيت هاي مهمي نيز دست يافته اند كه از اين ميان مي توان كره شمالي با پرتاب ماهواره KOM-SAT در سال 1998، مشاركت برزيل و چين جهت پرتاب ماهواره CBERS در سال 1996و مشاركت كشورهاي مختلف در طراحي، ساخت و پرتاب انواع ماهواره را نام برد.
حاصل پرتاب اين ماهواره ها، تهيه ميليونها تصوير از زمين بوده است كه در اختيار هزاران محقق و مؤسسه تحقيقاتي قرار گرفته و با پردازش و تعبير و تفسير آنها، اهميت و كاربردهاي علوم و تكنولوژي فضايي آشكارشده است. اين علوم قادر به پيش بيني بروز حوادث غيرمترقبه و هشدارهاي لازم، آشكارسازي فعاليت هاي مخاطره آميز زيست‌محيطي و كاهش اثرات ناشي از آنها، مديريت فرسايش ساحلي، پيش بيني فصلي و سالانه آب و هوا و بررسي اثر آنها بر كشاورزي، خشكسالي و پيشروي كوير، برنامه ريزي و مديريت منابع طبيعي نظير معادن، جنگل، مراتع، ماهيگيري، وحوش و حوادث مخاطره آميز، مديريت آب آشاميدني، آشكارسازي آلودگي آب و جلوگيري از امراض، تهيه انواع نقشه هاي موضوعي و كارتوگرافي در مقياس هاي گوناگون مي باشند.


تصوير فوق بطور شماتيك فرآيند كلي و عناصر مؤثر در سنجش از دور الكترومغناطيسي منابع زمين را نشان مي دهد. دو فرآيند مبنايي، شامل اخذ داده و تجزيه و تحليل آنهاست.
A - منبع انرژي
B - انتشار انرژي از ميان جو
C - فعل و انفعالات انرژي بر اثر برخورد با عوارض سطحي زمين
D - سنجنده هاي هوايي و يا فضايي
E - انتقال اطلاعات كسب شده
F - دريافت اطلاعات اوليه و توليد داده بصورت رقومي و يا تصويري
G - فرآيند تجزيه و تحليل داده، شامل بررسي و تعبير و تفسير داده ها با بكارگيري وسايل مختلف ديداري و كامپيوتري به منظور آناليز داده هاي حاصل از سنجنده.
تجزيه و تحليل كننده (user) با كمك داده هايي كه توسط سنجنده جمع آوري شده اطلاعات مربوط به نوع، ميزان، موقعيت و شرايط منابع مختلف زمين را استخراج مي نمايد، سپس اين اطلاعات( بصورت نقشه ها، جداول چاپي يا فايل‌هاي كامپيوتري) با لايه هاي ديگر اطلاعات در يك سيستم اطلاعات جغرافيايي(GIS) ادغام و براي مصرف كاربران آماده مي‌شود.



تاريخ : پنج شنبه 14 آذر 1392برچسب:جی ای اس,آر اس,RS,GIS,مقالات GIS @ RS, | 2:19 | نویسنده : محسن قبادی بفراجرد |

طبق تعريف دانشنامه فضايي ايران سنجش از دور عبارت است از تشخیص و جمع‌آوری داده از فاصله دور. این تعریف محدوده بسیار وسیعی دارد اما آنچه که امروزه به عنوان سنجش از دور از آن یاد می‌شود، داده‌هایی هستند که از طریق انواع وسایل پرنده از اشیاء، پدیده‌ها و عوارض، ثبت و ارسال شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد. لذا با این مفهوم، سنجش از دور با اختراع هواپیما متولد شد و دستیابی بشر به فضا نیز این علم را دچار یک جهش بسیار بزرگ کرد. انقلاب دیجیتال و تحول در افزایش کارآیی انواع سنجنده‌ها نیز جهش بزرگ دیگری بود که در دو دهه اخیر این حوزه را متحول کرد. امروزه سنجش از دور با صنعت فضایی گره خورده است.



تاريخ : پنج شنبه 14 آذر 1392برچسب:جی ای اس,آر اس,RS,GIS,مقالات GIS @ RS, | 2:16 | نویسنده : محسن قبادی بفراجرد |

جی آی اس (GIS) یک سیستم الکترونیک برای کسب اطلاعات جغرافیایی است.جی آی اس سیستمی است که با بهره‌گیری از آن، کلیه اطلاعات جمع‌آوری شده به صورت لایه لایه تهیه شده و پس از تفیک و کنترل داده‌ها کلیه اطلاعات توصیفی و مکانی مورد نیاز وارد سیستم می‌شود. بدین وسیله علاوه بر دسترسی صحیح و سریع به داده‌های موردنیاز در یک حجم وسیع، امکان ارائه و به تصویرکشیدن اطلاعات مکانی و موضوعی در قالب نقشه، جدول و نمودار، ویرایش و بهنگام نمودن داده‌ها ونیز امکان استفاده از داده‌های موجود در جهت اهداف مختلف و براساس نیازهای گوناگون کاربران فراهم می‌گردد. همچنین زمینه‌ای برای شناساندن و معرفی قابلیت‌ها و پتانسیل‌های متعدد و در عین حال، تشخیص خلأ‌های مطالعاتی مناطق مختلف جغرافیایی ایجاد خواهد شد. جی‌آی‌اس یک سیستم اطلاعاتی است که پردازش آن بر روی اطلاعات مکان مرجع یا اطلاعات جغرافیایی است و به کسب اطلاعات در رابطه با پدیده‌هایی می‌پردازد که به‌نحوی با موقعیت مکانی در ارتباط‌اند.



ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 14 آذر 1392برچسب:جی ای اس,آر اس,RS,GIS,مقالات GIS @ RS, | 2:7 | نویسنده : محسن قبادی بفراجرد |
صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد
  • کانون زبان انگلیسی
  • لحظه ها